Τοποθεσία: Φλόκα Μεσσηνίας, στο οροπέδιο του βουνού Αιγάλεω, στην Πελοπόννησο, Νοτιοδυτική Ελλάδα.
Υψόμετρο: 350 μέτρα
Συνολική έκταση αμπελώνα: 1.3 εκτάρια
Ηλικία αμπελώνα: 20-26 χρόνια
Πυκνότητα φύτευσης: 3.600 αμπέλια ανά εκτάριο
Έδαφος: Μέσης σύστασης αργιλοπηλώδες
Διαχείριση αμπελώνα: Γραμμικός αμπελώνας σε κλάδεμα μονόπλευρο Royal. Εδαφοκάλυψη εδάφους σειρά παρά σειρά, βιοκαλλιεργητικές τεχνικές, αφαίρεση φύλλων από την μία πλευρά του αμπελώνα τον Ιούνιο.
Οινοποίηση: Κρυοοινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια των 225 lt για 2 χρόνια.
Αλκοολικός βαθμός: 13.5%
Οξύτητα: 5.3 γρ/λίτρο
Σάκχαρα: 1 γρ/λίτρο
Αποδόσεις: 70 εκατόλιτρα / εκτάριο
Γευστικές σημειώσεις: Βαθύ πορφυρό κρασί με πυκνή μύτη, ευκαλύπτου και μαύρου κερασιού, μαζί με αρώματα βύσσινου και βατόμουρου. Στόμα πυκνό και γεμάτο με ιδανικό τελείωμα. Συνοδεύει ψητό γουρουνόπουλο με πατάτες ή και κόκκορα κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια. Επιδέχεται βαθιά παλαίωση.