Δερέσκος Αγριλιά Ερυθρός Ξηρός Οίνος
  • Ποικιλία σταφυλιών: Cabernet Sauvignon – Merlot
  • Κατηγορία: OΟίνος Ερυθρός Ξηρός
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Μεσσηνία
  • Τοποθεσία: Φλόκα Μεσσηνίας, στο οροπέδιο του βουνού Αιγάλεω, στην Πελοπόννησο, Νοτιοδυτική Ελλάδα.
  • Υψόμετρο: 350 μέτρα
  • Συνολική έκταση αμπελώνα: 1.3 εκτάρια
  • Ηλικία αμπελώνα: 20-26 χρόνια
  • Πυκνότητα φύτευσης: 3.600 αμπέλια ανά εκτάριο
  • Έδαφος: Μέσης σύστασης αργιλοπηλώδες
  • Διαχείριση αμπελώνα: Γραμμικός αμπελώνας σε κλάδεμα μονόπλευρο Royal. Εδαφοκάλυψη εδάφους σειρά παρά σειρά, βιοκαλλιεργητικές τεχνικές, αφαίρεση φύλλων από την μία πλευρά του αμπελώνα τον Ιούνιο.
  • Οινοποίηση: Κρυοοινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια των 225 lt για 2 χρόνια.
  • Αλκοολικός βαθμός: 13.5%
  • Οξύτητα: 5.3 γρ/λίτρο
  • Σάκχαρα: 1 γρ/λίτρο
  • Αποδόσεις: 70 εκατόλιτρα / εκτάριο
  • Γευστικές σημειώσεις: Βαθύ πορφυρό κρασί με πυκνή μύτη, ευκαλύπτου και μαύρου κερασιού, μαζί με αρώματα βύσσινου και βατόμουρου. Στόμα πυκνό και γεμάτο με ιδανικό τελείωμα. Συνοδεύει ψητό γουρουνόπουλο με πατάτες ή και κόκκορα κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια. Επιδέχεται βαθιά παλαίωση.
  • Διάρκεια παλαίωσης: 20 χρόνια
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18 c

Επιστροφή