Δερέσκος Ερυθρός Ξηρός Οίνος Cabernet Sauvignon
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη: Μεσσηνία
  • Ποικιλία σταφυλιών: Cabernet Sauvignon 100%
  • Τοποθεσία: Φλόκα, Γαργαλιάνοι, Μεσσηνία, στο οροπέδιο του βουνού Αιγάλεω, Πελοπόννησος, νοτιοδυτική Ελλάδα
  • Υψόμετρο: 350 μέτρα
  • Συνολική έκταση αμπελώνα: 1.5 εκτάρια
  • Ηλικία αμπελώνα: 26 χρόνια
  • Πυκνότητα φύτευσης: 3.600 αμπέλια ανά εκτάριο
  • Έδαφος: Μέσης σύστασης αργιλοπηλώδες
  • Διαχείριση αμπελώνα: Γραμμικός αμπελώνας σε κλάδεμα μονόπλευρο royal, εδαφοκάλυψη σειρά παρά σειρά, βιοκαλλιεργητικές τεχνικές, αφαίρεση φύλλων από τη μία πλευρά του αμπελώνα τον Ιούνιο
  • Οινοποίηση: Κρυοοινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ωρίμανση σε Γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων, για 12 – 15 μήνες
  • Αλκοολικός βαθμός: 13 – 13.5%
  • Οξύτητα: 5.5 γρ/λίτρο
  • Σάκχαρα: 1.1 γρ/λίτρο
  • Αποδόσεις: 70 εκατόλιτρα / εκτάριο
  • Γευστικές σημειώσεις: Πορφυρό χρώμα, με διακριτικά αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών, όπως κεράσι, βατόμουρα, μαύρη σταφίδα, πράσινη και μαύρη πιπεριά. Συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κόκκινο κρέας, Μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα με κόκκινο κρέας, καυτερά φαγητά και μπλέ τυριά όπως το Roquefort.
  • Διάρκεια παλαίωσης: 15 χρόνια
  • Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16 – 18o c

Επιστροφή